Tarkista että sivuillasi on perus SEO toimenpiteet lisätty nettisivuillesi! Tämä tarkoittaa, että kullakin sivulla on Meta Kuvaus, meta sanat on lisätty koko sivustolle sekä yksittäisille sivuille. Muista että määrä ei ole tavoite vaan metasanojen tulisi kuvata kyseistä sivua. Älä yritä huijata Googlea, Google osaa kyllä lukea! Käytä vain paria metasanaa per sivu. Metasanat jotka parhaiten kuvaavat kyseistä sivua ja sen aineistoa/tekstiä ovat parhaat.
Google arvostaa myös otsikko-tekstejä enemmän kuin perustekstiä (leipäteksti) . Käytä heading määrityksiä, H1, H2, H3 ja varmista, että otsikoissasi on käytetty tärkeitä hakusanoja.
Tarkista että sivuillasi on oma sivu-otsikko (Page Title) joka näkyy selaimen ikkunan yläosassa (browser-tab). Joomlassa tämä sivuotsikko löytyy Valikkonimikkeiden parametreistä. Käytä hakusanoja myös sivun otsikossa. WordPress Sisällönhallinta ohjelmassa voit lisätä kullekin sivulle oman Page Title otsikon käyttämällä Yoast SEO lisäosaa/työkalua.
Varmista, että sivujen kuvat on nimetty sopivilla hakusanoilla (sen sijaan että kuvat olisi tallennettu sivuille numerona esim. 1234.jpg käytä ennemmin esim. uudistalojen-rakentaminen-uusimaa.jpg). Lisää kuville myös ALT teksti ja otsikko kuvalle ja käytä taas hakusanoja vaihtelevasti.
Tarkista että sivuillasi on käytössä SEF osoitteet (Search Engine Friendly osoitteet). Tämä tarkoittaa sitä että saat lisättyä hakusanoja myös www-osoitteeseen sen sijaan että www-osoitteena olisi epämääräinen ja pitkä osoite joka ei tarkoita mitään.
Avaa oma blogisivu ja jos se ei ole nettisivullasi vaan esim. www.blogger.com tai www.wordpress.com palveluissa. Varmista, että nettisivusi automaattisesti imuroivat kirjoittamasi blogin myös nettisivuillesi. Näin elämäsi on helpompaa kun en joudu kirjoittamaan samaa blogia moneen järjestelmään. Kirjoita uusi blogi mielellään viikottain jos mahdollista.
Mistä kirjoittaa blogiin? Avaa oma WordPress tili ja aloita toisten blogien lukeminen ja seuranta. Seuraa blogeja jotka tarjoavat samanlaisia palveluita kuin sinä tai aiheita joista asiakkaasi ovat kiinnostuneita. Lue mitä muut kirjoittavat, kommentoi heidän kirjoituksiaan (muista jättää oman blogisi www-osoite kommenttiisi) ja kirjoita blogisi käyttäen ideoita, joita saat lukiessasi muita blogeja. Liitä muiden mielenkiintoisten blogien linkkejä omaan blogiisi. Tämä on tärkeää myös jotta oma blogisi tulisi tunnetuksi.
Muokkaa sivujasi säännöllisesti! Älä jätä sivujen muokkausta vain kertaan vuodessa. Google tarkistaa kuinka usein sivuja muokataan ja jos sivut eivät päivity usein se vaikuttaa google-hakutulokseesi. Varmista, että sivusi ovat helposti muokattavissa jotta voit lisätä uusia artikkeleita säännöllisesti. Käytä Sisällönhallinta järjestelmää (CMS) kuten Joomla tai WordPress järjestelmää, jossa voit itse lisätä aineistoa helposti.
Lisää linkkejä muille nettisivuille omille sivuillesi ja pyydä muita sivustoja lisäämään oman www-osoitteesi heidän sivuilleen. Voit myös lisätä sivuillesi linkkejä mielenkiintoisiin sivustoihin ja blogeihin. Anna oma www-osoitteesi muille ja pyydä heitä lisäämään linkkisi omiin blogeihinsa tai sivustoihinsa.
Lisää linkkejä omilla sivuillasi. Varmista että kullakin sivulla on seuraava – edellinen linkki tai linkki muualle sivustossa. Älä anna sivun ”päättyä” ilman linkkiä eteenpäin.
Avaa Twitter tili (www.twitter.com) ja Facebook tili (www.facebook.com) sekä Instagram tili. Liitä blogisi ja Facebook tilisi ja Twitter tilisi toisiinsa. Silloin uudet blogi kirjoitukset ja muutokset päivittyvät automaattisesti Twitter sivustoillesi. Näin Twitter seuraavat saavat tiedon uudesta blogista automaattisesti.
Lisää Sosiaalisen median painikkeet nettisivuillesi. Varmista että sivuillasi on vähintään Facebook, Twitter, Instagram linkit sekä Facebook Tykkää painike esim. artikkelien yläpuolella. Aloita lähettämällä Facebook-tykkää linkki ystävillesi ja perheellesi. Spread the word!
Älä anna periksi! Aloita blogisi jo tänään jos et ole jo aloittanut. Tee siitä säännöllinen osa nettisivustoasi.